Σε συνέχεια πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης στις 22/4/2021, με διοργανωτή τον κο Γιώργο Παπαγεωργίου, γνωστό δημοσιογράφο στην ΕΤ-1 και κάτοικο του Δήμου μας, σχετικά με την ανάρτηση των ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ στο Δήμο Διονύσου ακούστηκε (ίσως από παραδρομή) ότι όλες οι περιοχές του έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα όσον αφορά τα όρια τους.
Προς εφησυχασμό των μελών του συλλόγου μας που προβληματίστηκαν ακούγοντας αυτές τις τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν εκεί, ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ότι όσον αφορά τους δασικούς χάρτες αλλά και την οριοθέτηση του οικισμού των "Αγίων Αγγέλων", της δημοτικής ενότητας Άνοιξης, στο σχετικό πλαίσιο νόμου παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα, και τα κάτωθι τεκμηριωμένα επιχειρήματα-θέσεις:
1. Διαθέτει οικόπεδα και κατοικίες με νόμιμες οικοδομικές άδειες, δηλωμένα στο Ε9
2. Είναι κτηματολογικά ενήμερος και κατοχυρωμένος (ΚΑΕΚ)
3. Δεν έχει εκτάσεις με αμφισβητούμενη δημόσια γη, αναδασωτέα, ή καταπατημένα κτήματα
4. Η Άνοιξη είναι ενταγμένη στο Γ.Π.Σ. από το 1999 (ΦΕΚ 797Δ/8-11-1999)
5. Έχει όρια οικισμού καθορισμένα με απόφαση Νομάρχη ως τέτοιος, δηλαδή προ του 1923 (ΦΕΚ 24Δ/5-2-1977).
6. Έχει καταθέσει ήδη μελέτη για ένταξη στο Πολεοδομικό Σχέδιο, από το 2008, που έστω κι αν είναι σε αναστολή τώρα, παραμένει νόμιμη και μπορεί να αναβιώσει οπότε κάποιος θελήσει να τη χρησιμοποιήσει κατάλληλα
7. Έχει νόμιμα συμβόλαια & τίτλους ιδιοκτησίας από το 1840 (Ανδρέας, Λέων & Μαρή Εμπειρίκου)
8. Υπάρχουν εκθέσεις των καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κου Χλέπα και κου Χριστοφιλόπουλου, ειδικών επιστημόνων με κύρος και πανευρωπαϊκή εμβέλεια, που τεκμηριώνουν την ιστορική νομιμότητα των οικισμών της Άνοιξης (και των Αγίων Αγγέλων)
9. Η πολιτεία φαίνεται ότι τώρα πλέον προσφέρει νομοθετικά εργαλεία, για τους νόμιμα δομημένους οικισμούς, βλ. τα πρόσφατα Τ.Π.Σ. (τοπικά πολεοδομικά σχἐδια), ώστε να τεκμηριώσει ανάλογα κι ανά περίπτωση τη δράση του, κάτι που πρέπει να κάνει και ο Δήμος Διονύσου για τον οικισμό μας
Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Διονύσου, ΣΥΣΣΩΜΗ και μαζί με την Αντιπολίτευση,
οφείλει να σκύψει ΤΩΡΑ πάνω στο πρόβλημα που διαιωνίζεται και ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΑΔΙΚΑ για 11 χρόνια τους δημότες του, να αξιοποιήσει και να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω νόμιμα στοιχεία, και με ανάλογα ιεραρχημένες τεχνικές ανά περίπτωση και ιδιομορφία των εκάστοτε οικισμών, να παρέχει τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και ΑΜΕΣΕΣ όμως πλέον ΛΥΣΕΙΣ !!!
Διαβάστε εδώ άρθρο από την "Οδό Διονύσου": Διαδικτυακή συζήτηση για το δασικό νομοσχέδιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου