Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Προτάσεις για ασφαλή ανασύνταξη του πληγέντος οικισμού

Έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ψύχραιμα και προσεκτικά, παρ' όλη τη κούραση των ημερών, τα επόμενα 10 βήματα, ώστε να οχυρωθούμε πριν το ερχόμενο καλοκαίρι..!!

Θα χρειαστεί οργάνωση και ορμή συγχρόνως, διότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και η "Φύση" μας έδωσε ένα πρώτο μήνυμα υποδεικνύοντας μας τους άμεσους κινδύνους που διατρέχουμε, και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε πλέον ώστε να μη γίνουμε Μάτι #2:

1. Η επιδίωξη συνεργασίας με το γειτονικό σύλλογο της "Προόδου", από τη πλευρά της Λεωφόρου Ανοίξεως, όπου κι αυτός έχει στην πίσω μεριά το ίδιο ρέμα Νιόβης-Άρεως, και σίγουρα θα ενδιαφερθεί (ήδη μου είπαν άτυπα) κι αυτός για τον επιτακτικό κι άμεσο καθαρισμό του.  Ίσως και η Εκάλη πρέπει να εμπλακεί εδώ, αφού οικίες στην οδό Καλλιρρόης βρίσκονται κι αυτές πάνω από το ίδιο ρέμα. 

2. Έχουμε μετά τα 8 ακαθάριστα οικόπεδα + τα δέντρα στη πλατεία, που από πέρσι έχουμε στείλει τα ΚΑΕΚ κι έχει υποσχεθεί ο Δήμος να τα καθαρίσει με δικά του έξοδα, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν απάντησαν στις επιστολές ειδοποίησης που τους έστειλαν το Σεπτέμβρη '20. 

3. Τα κλαδιά ψηλών δέντρων που ακόμα και τώρα κρέμονται πάνω από τα καλώδια ΔΕΗ και ΟΤΕ, στους δρόμους των Αγίων Αγγέλων, πρέπει να ξανακαθαριστούν. Επίσης κι εκείνα τα δέντρα που έχουν πάρει κλίση προς τα καλώδια, και σε περίπτωση ανέμου μπορεί να πέσουν σε καλώδια. 

4. Ο χώρος γύρω από τον υποσταθμό της οδού  Περσεφόνης πρέπει σε ακτίνα 20 μέτρων να μην έχει ούτε ένα κλαδί..!! 

5. Η οδός Κίρκης και η άμεση διάνοιξη της ως δρόμος διαφυγής, για τα σπίτια πίσω από τον βρεφονηπιακό σταθμό.

6. Ρέμα Εκάλης, γύρω από τις οδούς  Κιθαιρώνος-Ανθείας-Άρεως-Καλλιρόης, καθαρισμός μαζί/από Δήμο Κηφισιάς. 

7. Να καθαριστούν τα κλαδιά που σκεπάζουν τους δρόμους και φτάνουν στα απέναντι οικόπεδα, καθώς και οι θάμνοι που φτάνουν στη μέση του δρόμου, σε ορισμένα σημεία του οικισμού που είναι ακόμα άκτιστα οικόπεδα. 

8. Αντιπυρική/κές ζώνη 5μ. στο κτήμα Βογιατζίδη, στο κτήμα της εκκλησίας, και του Αναστασιάδη, που θα ξεκινά από το πύργο και θα καταλήγει στον οικισμό μας. Οι πυρ. κρουνοί πρέπει ενδεχομένως να ανασχεδιαστούν.

9. Η οδός Οδυσσέως πρέπει να "ανοίξει" κι άλλο ώστε να μην είναι άγριο πράσινο τόσο κοντά στα σπίτια του οικισμού. 

10. Τα δημοτικά τέλη και η χρήση τους στους καθαρισμούς των οικισμών.

Έχω ζητήσει τέλος από κάτοικο και μέλος του συλλόγου, που είναι δικηγόρος να μας συμβουλέψει πως να κινηθούμε ώστε να είμαστε ουσιώδεις κι αποτελεσματικότεροι.

#μηδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: